Επιθυμούμε να κάνουμε τη διαφορά για τα παιδιά

Σχετικά με Εμάς

Η Ομάδα μας

Ευγενία Ανδριοπούλου

Η Ευγενία είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών (2002-2007). Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών (ΣΕΛΛΕ). Έχει εκπαιδευτεί στην Μέθοδο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη πρώιμη αναπτυξιακή παρέμβαση παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ως Λογοθεραπεύτρια. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικά με την ειδική αγωγή (Pecs, Makaton, Teach,The Ziggurat Model, Δυσφαγία, Μέθοδος Voicecraft, Μέθοδος Δώρας Μαυρομάτη κ.α.). Έχει εκπαιδευτεί στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα και πραγματοποιεί ομάδες παιδιών βασισμένες σε αυτό. Γνωρίζει σε βασικό επίπεδο την νοηματική γλώσσα. Έχει συντάξει άρθρα που σχετίζονται με την Λογοθεραπεία και έχει παραστεί ως ομιλήτρια σε ημερίδες σχετικά με την ειδική αγωγή. ​

Κατερίνα Στρουμπούλη

Η Κατερίνα Στρουμπούλη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Art) πάνω στην Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία Βρεφών και Νηπίων, από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (University of East London) και την Κλινική Tavistock (Tavistock Clinic), σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ). Εκπόνησε πτυχιακή με θέμα «Στρες και Εγκέφαλος» υπό την επίβλεψη της Δρ. Λίζας Βάρβογλη, με την οποία έχει επίσης συνεργαστεί σε παρουσιάσεις, πανελλήνια συνέδρια, στο ερευνητικό πρόγραμμα Seismos On Line (SOL) με θέμα «Καταστροφές-Αντιδράσεις Στρες και Παρεμβάσεις Διαχείρισής του», καθώς και στη συγγραφή των βιβλίων ψυχολογίας Τι συμβαίνει στο παιδί και Η νευροψυχολογία του στρες στην καθημερινή ζωή. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί βιβλίο της με τίτλο «Ξε-γελάστε το στρες»- Πρακτικός οδηγός. Έχει επίσης συνεργαστεί με το περιοδικό mommy, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, και έχει γράψει άρθρα πάνω σε θέματα σχετικά με την ψυχολογία των παιδιών. Ασχολείται επαγγελματικά με την αποκατάσταση δυσκολιών που σχετίζονται με τη Δυσλεξία και τη Διάσπαση Προσοχής, καθώς επίσης και με τη συμβουλευτική εφήβων και γονέων.

Δωροθέα Μπαρκά

Η Δωροθέα Μπαρκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Εργοθεραπεία στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει ειδικευτεί στις θεραπευτικές μεθόδους της Αισθη-τηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration). Εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια από το 2009 κυρίως με παιδιά με αναπτυξιακά και νευρολογικά προβλήματα. Ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παράλληλης Στήριξης από το 2017.

Ο χώρος έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε το παιδί να αισθάνεται οικεία και όμορφα καθώς εκτελεί το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Έχει ζωντανά και όμορφα χρώματα.  

Στον χώρο υπάρχει αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration / S.I.) πλήρως εξοπλισμένη για την υλοποίηση των θεραπευτικών προγραμμάτων με βάση το πρωτόκολλο της Αισθητηριακής  Ολοκλήρωσης.

Προσαρμόσαμε όλα τα υλικά και τους χώρους μας ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα

Close Menu